Wie zijn wij?

AKO is opgericht in 1878 als Amsterdamsche Kiosk Onderneming en verkocht vooral dagbladen aan reizigers. Inmiddels is AKO een landelijke winkelketen op high traffic locaties, waar lezen en ontspannen centraal staat. De ruim 90 winkels bevinden zich onder andere op luchthavens en stations door heel het land! Op de luchthavens van Maastricht, Rotterdam-Den Haag, Eindhoven en Schiphol exploiteert AKO 17 winkels onder de naam 'Shop op locatie'. In de 7 Bijenkorf-winkels in Nederland runt AKO de boekenafdeling.

AKO-winkels bieden een actueel assortiment aan boeken en tijdschriften. Behalve Nederlandstalige titels heeft AKO ook een breed assortiment aan internationale boeken, tijdschriften en kranten. Verder kan je bij AKO ook terecht voor wenskaarten, cadeaukaarten, papier- en schrijfwaren, kansspelen, frisdranken en zoetwaren. Via www.bookspot.nl vind je ons ook online, waar we onder meer een grote selectie aan boeken verkopen.

AKO is sinds 1988 onderdeel van Audax. Audax groep richt zich op het creëren, vermarkten, verspreiden en verkopen van tijdschriften, boeken en andere alledaagse producten en diensten.

Onze waarden: dat wat ons AKO maakt

Duurzaamheid

Bij AKO zetten we ons in voor het milieu. We maken zoveel mogelijk ‘groene’ keuzes door bijvoorbeeld afval te scheiden, verspilling tegen te gaan en efficiënt om te gaan met energie. Daarnaast zorgen we voor de duurzame inzetbaarheid van onze collega’s. Met zijn allen zorgen we dagelijks voor zoveel mogelijk werkplezier, een positieve sfeer op de werkvloer en dragen we bij aan persoonlijke- en professionele groei van onze collega’s.
Duurzaamheid
Mensgerichtheid

Mensgerichtheid

Bij AKO staan medewerkers centraal. Ze voelen zich gewaardeerd, krijgen veel vrijheid en er is aandacht voor talent en ambities. Daarnaast staat het creëren van een veilige werkomgeving bij ons hoog in het vaandel. Anderen in hun waarde laten, tonen van wederzijds respect en openstaan voor elkaars mening zijn daarbij belangrijke factoren.

Eigenaarschap

Eigenaarschap betekent dat we het belangrijk vinden dat onze collega’s hun verantwoordelijkheid nemen en initiatief durven tonen. Ze nemen zelf de regie in handen om tijdens het werk tot een juiste oplossing te komen. Natuurlijk staan collega’s altijd klaar om elkaar hierbij te helpen, want ook het teamgevoel is belangrijk bij AKO.
Eigenaarschap
Klantgerichtheid

Klantgerichtheid

Net zoals onze medewerkers zijn ook onze klanten belangrijk. Zij bepalen immers voor een groot deel ons bestaan. We proberen onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Iedere vraag wordt met persoonlijke zorg en aandacht behandeld, waardoor de klant zich gezien en gehoord voelt. Daarbij is AKO zich ervan bewust dat klantbehoeften veranderen. We spelen in op dat veranderende gedrag, zodat we ook in de toekomst van waarde zijn voor de klant.
Blijf op de hoogte van interessante AKO vacatures

Blijf op de hoogte van interessante AKO vacatures