Ramona (30) werkt bij AKO Schiphol, als eerste verkoopmedewerker. Altijd druk, altijd hectisch: de AKO op vliegveld Schiphol is een buitengewone locatie. Ramona werkt er nu 2,5 jaar en heeft het erg naar haar zin in deze dynamische omgeving.
Als eerste verkoopmedewerker combineert Ramona allerlei werkzaamheden: “Ik bestel spullen voor in de winkel en houd samen met mijn collega’s de winkel netjes en aangevuld. Ook ondersteun ik de winkelmanager in het aansturen van de rest van het team. En natuurlijk zorgen we samen dat klanten het naar hun zin hebben als ze langskomen op Schiphol.”
Op vakantie
Haar liefde voor boeken bracht Ramona bij AKO. “Dat is echt mijn passie en online kwam ik de vacature bij AKO op Schiphol tegen. Ik was meteen enthousiast, het leek me echt iets voor mij dus ik ging er helemaal voor. Gelukkig maar, want ik vind het geweldig om hier te werken. Iedere dag komen er allerlei verschillende soorten mensen langs. Ik heb vaak een hele leuke klik met reizigers, ook al zie je ze daarna nooit meer. Dat je met al die verschillende mensen uit verschillende landen zoveel lol kunt hebben; dat heb ik buiten Schiphol nog nooit gehad. Mensen zijn vaak heel vrolijk en vol energie, omdat ze op vakantie gaan. Dat maakt het extra fijn om hier te werken. Af en toe komt er zelfs een bekend iemand langs in de winkel, je maakt van alles mee. Soms zijn mensen natuurlijk wel een beetje gestrest voor een vlucht, maar dan kun je juist iets betekenen door ze blij te maken met een fijne winkelervaring voor hun vertrek.”
Ramona Smit
Eerste verkoopmedewerker AKO Schiphol

"De medewerkers zijn erg klantgedreven, dat is heel uniek bij ons. Ik werk met hele leuke, gezellige mensen. Dat, in combinatie met de werkzaamheden die iedere dag weer anders zijn, maakt AKO een top organisatie om voor te werken.”

Verschillende plekken
Medewerkers van AKO Schiphol kunnen hun dag op een aantal locaties doorbrengen: er zijn drie verschillende lounges en winkels, voor én na de douane. Ramona: “Ik heb een plek waar ik meestal sta, maar soms wissel je wel als het nodig is. Onlangs heb ik een paar keer in de stad Wormerveer zelf gewerkt op een AKO-vestiging. Ook heel leuk, omdat ik daar bijvoorbeeld meekreeg hoe de post en pakketjes worden verwerkt. Dat soort werkzaamheden hebben we niet op Schiphol. Een leuke ervaring dus, toch werk ik het allerliefste op het vliegveld.”
Collega's 
Los van de locatie, haalt Ramona veel voldoening uit het werk met haar collega’s. “Wat dat betreft maakt het eigenlijk niet uit in welke winkel of stad je bent”, zegt ze daar zelf over. “De medewerkers zijn erg klantgedreven, dat is heel uniek bij ons. Ik werk met hele leuke, gezellige mensen. Dat, in combinatie met de werkzaamheden die iedere dag weer anders zijn, maakt AKO een top organisatie om voor te werken.”
Job alert

Blijf op de hoogte van interessante AKO vacatures