Desdemona is winkelmanager bij AKO Bijenkorf in Amsterdam. Drie jaar geleden startte Desdemona bij AKO en na een half jaar was ze al opgeklommen tot winkelmanager. Inmiddels is ze ook operationeel verantwoordelijk voor de zeven filialen van AKO in vestigingen van de Bijenkorf én verricht ze ondersteunende werkzaamheden voor de areamanager.
Haar werkzaamheden zijn heel afwisselend, zo vertelt Desdemona: “Door de cijfers te analyseren probeer ik een zo mooi mogelijk resultaat voor de winkels neer te zetten. Ik kijk voortdurend wat er goed gaat en wat beter kan, waar we nog in kunnen ontwikkelen. Mijn taak is om de rest van het team daarin mee te nemen, want uiteindelijk doen we het samen.”
Behoefte van de klant
Desdemona begon bij AKO als winkelmanager, van de vestiging op het station in Delft: “De inwerkperiode was heel leuk. De eerste drie weken draaide ik elke week op een andere locatie mee, om de organisatie te leren kennen. De klanten van deze winkels hadden hele andere behoeften. Op de ene plek kwamen bijvoorbeeld veel studenten en kantoormensen, dus de schrijfwaren en notitieblokken liepen daar goed, terwijl een andere locatie bezocht werd door vooral buurtbewoners of juist reizigers. Bij welke winkel je ook werkt, het is kenmerkend voor AKO dat we snel kunnen inspelen op de behoefte van onze klanten.”
Desdemona Vermeulen
Winkelmanger AKO in de Bijenkorf Amsterdam

“Ik ben altijd op zoek hoe ik mezelf verder kan ontwikkelen. Daarom ben ik nu bezig met een opleiding, om de volgende stap binnen AKO te kunnen zetten. Dat ik daar de ruimte voor krijg en er met me wordt meegedacht, is erg fijn.”

Uitdagend werk
Desdemona: “Ik heb behoefte aan uitdaging in mijn werk en daar krijg ik van AKO veel ruimte voor. Zo werd ik ‘uitgeleend’ aan andere filialen, om te kijken welke werkzaamheden ik het liefste deed en hoe ik het meeste voor de organisatie kon betekenen.”
Uiteindelijk kwam ze bij haar huidige vestiging terecht, in de Amsterdamse Bijenkorf. Ook daar is er vrijheid om de werkzaamheden vorm te geven naar eigen inzicht: “Kennisdeling is hier echt het sleutelwoord. Zo zijn er digitale trainingen die je kunt volgen, ben ik bezig met een opleiding en worden er regelmatig dagen georganiseerd, waarbij je met collega’s van werkzaamheden of werkplek wisselt. Zo krijg je weer nieuwe inzichten. Bovendien organiseren we soms ook zelf trainingen. In de Bijenkorf-vestigingen doen we dit bijvoorbeeld met een partij die ondersteunt in visual merchandising. Hierdoor steekt het team extra vaardigheden op.”
Persoonlijke benadering
Het is regelmatig erg druk bij de Bijenkorf, maar dat vindt Desdemona niet erg. Ze probeert klanten altijd een unieke beleving te bieden. “Ik houd van een persoonlijke benadering. Door klanten een complimentje te geven, maar ook door te onthouden wat een vaste klant de vorige keer heeft gekocht of goed mee te denken over wat ze zoeken. Net dat stapje extra zetten.” Die persoonlijke benadering zet ze door met collega’s. “Ik maak graag een praatje met leveranciers of zet een kopje koffie voor ze. De AKO-cultuur is heel betrokken.”
Ambitie
Desdemona werkt er dan ook met veel plezier. “Toen ik door een moeilijke tijd ging, kreeg ik veel steun en vertrouwen van de organisatie en mijn collega’s. Ik werk met gezellige en fijne mensen, we hebben aandacht voor de klanten én elkaar.” Ze heeft dan ook absoluut nog ambities binnen de organisatie: “Ik ben altijd op zoek hoe ik mezelf verder kan ontwikkelen. Daarom ben ik nu bezig met een opleiding, om de volgende stap binnen AKO te kunnen zetten. Dat ik daar de ruimte voor krijg en er met me wordt meegedacht, is erg fijn.”
Job alert

Blijf op de hoogte van interessante AKO vacatures