David (21) is student psychologie en werkt sinds kort als oproepkracht bij de vestiging van AKO op het centraal station van Utrecht. Op zoek naar een leuke bijbaan, wilde David graag wat meer vastigheid. Dat heeft hij bij AKO gevonden, in een job waar hij met veel plezier werkt.
David: “Ik heb veel verschillende bijbanen gehad, maar die waren altijd heel wisselend qua uren en niet altijd even zeker. Dit voelt prettiger. Ik werk op een vaste vestiging van AKO en kan daar sowieso iedere week aan de slag. Of je nou vaste dagen wil of meer flexibiliteit; het kan allebei.” Juist die keuze is voor hem prettig. “Ik werk drie tot vier dagen in de vakantie en als ik druk ben met mijn studie, werk ik wat minder. Omdat de winkel tot vrij laat open is, kun je ook na schooltijd nog uren draaien. Fijn om te weten dat het geen probleem is als je bijvoorbeeld extra vrij moet nemen, wanneer er tentamens op de planning staan.”
Training
Begin je als oproepkracht bij AKO, dan krijg je eerst een inwerktraject. Daarbij horen een aantal basistrainingen, die je alle kneepjes van het vak leren. David: “Voor mij waren dat vier halve dagen, waarin ervaren medewerkers me alles uitgelegd hebben. Heel handig, want je leert het lekker snel op die manier.”
Ook al is hij een oproepkracht en nog niet zo lang aan het werk bij AKO, toch krijgt David al veel verantwoordelijkheden. Zoals het openen of sluiten van de winkel. “Die zelfstandigheid vind ik erg tof,” zegt hij. “Het vertrouwen dat je hier al snel krijgt, is best uniek.”
oproepkracht
David Bentlage
Oproepkracht AKO Utrecht Centraal

“Het vertrouwen dat je hier al snel krijgt, is best uniek.”

Klanten
Inmiddels heeft hij helemaal zijn draai gevonden en haalt hij veel energie uit de verschillende werkzaamheden: “Als ik in de ochtend begin, komen de nieuwe leveringen binnen. Tijdschriften, boeken, eten; alles wat in de winkel ligt. Je kunt meteen aan de slag met alles bijvullen, boeken prijzen en ondertussen de kassa bijhouden. Er zijn allerlei taken om op te pakken. Het kan ‘s ochtends al heel druk zijn, mensen zijn er soms verrassend vroeg bij. Ze stappen even snel binnen, of komen langs met een specifieke vraag. Bijvoorbeeld omdat ze zoeken naar een spannend boek om cadeau te geven, maar niet goed weten wat ze moeten kiezen. Leuk om in zo’n gevoel iemand ook echt te kunnen helpen.”
Perfecte combinatie
Als je het aan David vraagt, is bij AKO werken als oproepkracht de perfecte bijbaan voor een student:
“Het is echt goed te combineren met je drukke leven en biedt tegelijkertijd genoeg uitdaging. Studentenbaantjes zijn vaak saai of juist heel heftig, omdat je bijvoorbeeld ‘s nachts werkt. Dit is een perfecte combinatie van de dingen die een bijbaan leuk en afwisselend maken.”


Job alert

Blijf op de hoogte van interessante AKO vacatures