Annemarie vertelt over haar werk als winkelmanager bij AKO in de Bijenkorf in Utrecht. Ze is gestart in de rol van verkoopmedewerker en is uiteindelijk doorgegroeid tot winkelmanager. Inmiddels is ze al meer dan 25 jaar in dienst bij AKO.
Wat houdt jouw werk als winkelmanager in?
"Als winkelmanager ben ik verantwoordelijk voor het aansturen van mijn team, voorraadbeheer en het verzorgen van de administratie, planning en roosters. Verder onderhoud ik het contact met de afdelingsmanager en visual merchandise-medewerker van de Bijenkorf, en draag ik zorg voor de commerciële uitstraling van de afdeling. Ik pas deze indien nodig aan voor een beter verkoopresultaat."
Ben je bij AKO doorgegroeid naar winkelmanager of had je al ervaring in een soortgelijke functie?
"Ik heb 22 jaar gewerkt als verkoopmedewerker bij AKO op Schiphol en heb toen op eigen initiatief gesolliciteerd op de functie van eerste verkoopmedewerker op Utrecht CS. Vanuit daar ben ik gevraagd om te solliciteren als winkelmanager bij de Bijenkorf. In die zin ben ik dus opgeklommen binnen het bedrijf. Ik heb de ervaring dat als je talent hebt, dit zeker gestimuleerd wordt."

"Als je liefde hebt voor de producten die we verkopen en het leuk vindt om klanten tevreden naar huis te laten gaan, dan is AKO de plek om te werken"

Wat zorgt ervoor dat jij inmiddels al 25 jaar bij AKO in dienst bent?
"Mijn baan is ontzettend afwisselend. Iedere dag is anders en daar houd ik van. Ook vind ik het heerlijk om met mensen - klanten en collega's - te werken en spreekt de grote mate van zelfstandig werken me zeer aan in deze functie. Én in mijn geval is de Bijenkorf een bijzondere plek om te mogen werken."
Waarom zou je aan anderen aanraden om bij AKO te solliciteren?
"Als je liefde hebt voor de producten die we verkopen en het leuk vindt om klanten tevreden naar huis te laten gaan, dan is AKO de plek om te werken. Daarbij vind ik dat er een open bedrijfscultuur heerst en kun je doorgroeien als je dat wilt."

Benieuwd naar Annemarie haar favoriete boeken?

favoriet boek
favoriet boek
favoriet boek
favoriet boek
Job alert

Blijf op de hoogte van interessante AKO vacatures